![]() |
Dereotlu Portakal Soslu Fener Balığı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dereotlu Portakal Soslu Fener BalığıDereotlu portakal soslu fener balığı Dereotlu portakal soslu fener balığı Hazırlama süresi 45 dakika 4 kişilik 376 kalori Malzemeler: 1 demet yeşil soğan 3 adet portakal 75 ml ![]() 100 ml ![]() 1 çay kaşığı şeker 480 gram fener balığı filetosu 30 gram un 1 demet dereotu 40 gram parçalar halinde dondurulmuş tereyağı 30 ml ![]() tuz karabiber Hazırlanışı: Yeşil soğanı temizleyin, ince verev doğrayın ![]() 2 portakalın kabuğunu beyaz kısmı kalmayacak şekilde soyun ![]() Zarların arasından dilimler kesin, akan portakal suyunu saklayın ![]() ![]() Soğanları 15 ml ![]() ![]() 100 ml ![]() ![]() ![]() Filetoları 12 parçaya bölün, limon suyu sürün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dereotunu ince kıyın ![]() ![]() Tereyağı parçalarını teker teker sosa katın ![]() Portakal dilimleri ve dereotunu da ekleyin ![]() Gerekiyorsa tuz ve karabiber ekin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|