Rezene Yatağında İzgara İstakoz |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Rezene Yatağında İzgara İstakozRezene yatağında ızgara istakoz Rezene yatağında ızgara istakoz Hazırlama süresi 40 dakika 4 kişilik Malzemeler: 4 adet ıstakoz 40 gram karışık Asya baharatı 1 adet limonun suyu 2 adet rezene (ince uzun kesilmiş) 1 diş sarmısak tuz karabiber Timbale pilavı: 450 gram yasemin pirinci 1 diş sarmısak 1 adet yumurta 2 adet taze soğan 1 adet havuç 1 adet soğan 200 ml soya sosusos için: 2 adet havuç 200 ml beyaz şarap1 yemek kaşığı mango 1 yemek kaşığı kaymak köri Hazırlanışı: Sos için havucu rendeleyip tüm malzeme ile birlikte krema kıvamına gelinceye kadar kısık ateşte pişirin ![]() Pilav için pirinci dirice haşlayın Havuç, taze ve kuru soğan ile sarmısağı kıyın![]() Yumurtayı bir çatal yardımıyla çırpıp diğer malzemelere ekleyin ![]() Daha sonra bu karışıma pirinci ekleyin ve kısa bir süre karıştırın En son soya sosunu katıp sıcak tutun![]() İstakozların baş kısmını temizleyip uzunlamasına ikiye kesin Limon suyu, Asya baharatları, tuz ve karabiberle 1 saat marine edin Daha sonra ızgarada pişirin![]() Rezene ve sarmısağı wok içinde 4 dakika sote edin Isıtılmış tabaklara 2 yarım istakozu koyun![]() Pilavı yağladığınız bir kaba koyun ve sıkıştırın ![]() Daha sonra bu kabı servis tabağının üzerinde ters çevirip pilavı çıkarın ![]() Sosu ısıtın ve istakozların üzerine dökün Rezene ile süsleyip servis yapın
|
|
|
|