Hardallı Tereyağlı Levrek Buğulama |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hardallı Tereyağlı Levrek BuğulamaHardallı tereyağlı levrek Buğulama Hardallı tereyağlı levrek Buğulama Hazırlama süresi 1 saat 4 kişilik Malzemeler: 2 sap dereotu 100 gram tereyağı 50 gram hardal (taneli) 1/2 tatlı kaşığı toz şeker 600 gram kabak 1/2 demet taze soğanın yeşil uçları 8 adet levrek dilimi 2 yemek kaşığı zeytinyağı acı kırımızı biber tuz beyaz karabiber Hazırlanışı: Dereotunu iyice kıyın Tereyağını bolca tuz ile 2 dakika kremamsı çırpın![]() Kıyılmış dereotu, hardal, şeker ve 1 tutam acı kırmızı biber ile tatlandırın Oda sıcaklığında bekletin![]() Kabakları yıkayın, uçlarını kesin ve kabakları 1 cm büyüklüğünde küblere doğrayın Taze soğanın yeşil uçlarını ince ince kıyın![]() Levrekleri soğuk su ile yıkayın, kurulayın Bir tencereyi az bir miktar zeytinyağı ile yağlayıp levrekleri dizin ve tuzlayın![]() Diğer tarafta bolca su kaynatın, levrekleri su dolu tencerenin içine oturtup üstüne kapak kapatın 8-10 dakika buharda pişirin, 5 dakikada alt üst edin![]() Kalan zeytinyağını tavada kızdırın Doğradığınız kabakları koyup sallayarak, harlı ateşte 4 dakika kızartın Tuz, karabiber koyun, sirke ilave edin![]() Levrekleri tabaklara koyduğunuz patates püresi üzerine oturtun, üstlerine büyükçe birer parça hardallı tereyağı koyup taze soğanın yeşil uçlarını serpin Etraflarına kabakları yerleştirin
|
|
|
|