ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Hardallı Tereyağlı Levrek Buğulama (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=780901)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:24 PM

Hardallı Tereyağlı Levrek Buğulama
 
Hardallı tereyağlı levrek Buğulama
Hardallı tereyağlı levrek Buğulama

Hazırlama süresi 1 saat
4 kişilik
Malzemeler:

2 sap dereotu
100 gram tereyağı
50 gram hardal (taneli)
1/2 tatlı kaşığı toz şeker
600 gram kabak
1/2 demet taze soğanın yeşil uçları
8 adet levrek dilimi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
acı kırımızı biber
tuz
beyaz karabiber

Hazırlanışı:
Dereotunu iyice kıyın. Tereyağını bolca tuz ile 2 dakika kremamsı çırpın.
Kıyılmış dereotu, hardal, şeker ve 1 tutam acı kırmızı biber ile tatlandırın. Oda sıcaklığında bekletin.
Kabakları yıkayın, uçlarını kesin ve kabakları 1 cm. büyüklüğünde küblere doğrayın. Taze soğanın yeşil uçlarını ince ince kıyın.
Levrekleri soğuk su ile yıkayın, kurulayın. Bir tencereyi az bir miktar zeytinyağı ile yağlayıp levrekleri dizin ve tuzlayın.
Diğer tarafta bolca su kaynatın, levrekleri su dolu tencerenin içine oturtup üstüne kapak kapatın. 8-10 dakika buharda pişirin, 5. dakikada alt üst edin.
Kalan zeytinyağını tavada kızdırın. Doğradığınız kabakları koyup sallayarak, harlı ateşte 4 dakika kızartın. Tuz, karabiber koyun, sirke ilave edin.
Levrekleri tabaklara koyduğunuz patates püresi üzerine oturtun, üstlerine büyükçe birer parça hardallı tereyağı koyup taze soğanın yeşil uçlarını serpin. Etraflarına kabakları yerleştirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.