Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
havuçlu, sudak

Havuçlu Sudak

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuçlu Sudak



Havuçlu sudak
Havuçlu sudak

Hazırlama süresi 1 saat
4 kişilik
Malzemeler:

4 adet sudak filetosu
700 gram havuç
1/2 demet maydanoz
50 ml portakal suyu
50 gram tereyağı
30 ml elma sirkesi
defne yaprağı
biberiye
kekik
sarmısak
kızartmak için sıvıyağ
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
700 gr havucu temizleyip, bıçakla ince uzun olarak dilimleyin Maydanozu ince kıyın, saplarını ayırın
50 ml portakal suyu, 50 gr tereyağı, 30 ml elma sirkesini bir tencerede kaynatın, sos haline getirin Havuçları bu sosta ağzı kapalı olarak 7-8 dakika pişirin Tuz, karabiber ve maydanozu ilave edip, sıcak olarak bekletin
Bir tavada sıvı yağı kızdırın Sudak filetolarının derili kısımlarına keskin bir bıçakla çizik atın Defne, biberiye, kekik, sarmısak ve maydanoz saplarıyla balıkların içini taşmayacak şekilde doldurun
Balıkları ilk önce derili kısmı alta gelecek şekilde 7-8 dakika kızartın Daha sonra diğer tarafını 45 saniye kızartın
Isıtılmış servis tabaklarına önce sıcak tuttuğunuz havuçları yerleştirin ardından balıkları koyarak servis yapın
Sudak filetolarını haşlanmış tereyağlı patatesle servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.