Safranlı Dilbalığı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Safranlı DilbalığıSafranlı dilbalığı Safranlı dilbalığı Hazırlama süresi 1 saat 4 kişilik Malzemeler: karabiber 8 adet dilbalığı filetosu 500 gram domates 300 gram havuç 100 ml limon sirkesi400 ml balık suyu1 adet patates 100 gram arpacık soğanı 1 diş sarmısak 5 yemek kaşığı zeytinyağı 4 yemek kaşığı tozsafran 1/2 çay kaşığı limon suyu 1 çay kaşığı biberiye tuz Hazırlanışı: Domateslerin kabuklarını soyup altıya bölün Çekirdeklerini çıkartın ve ayrı bir kaba koyun![]() Havuçları temizleyip küb şeklinde doğrayın ve limon sirkesinde 2 yemek kaşığı sıvı kalana kadar pişirin ![]() Balık suyu ve domates çekirdeklerini ekleyin ve 10 dakika pişirin ![]() Patatesi soyup rendeleyin Pişmesine 5 dakika kala balıklı karışıma katın Pişme süresinin sonunda sosu ince süzgeçden geçirin![]() Arpacık soğanlarını soyup küb şeklinde doğrayın, sarmısağı ezin ![]() Soğan ve sarmısağı 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile hafifçe kavurun Safranı ilave edin Tuz, karabiber ve limon suyu ile birlikte karışıma katın En son domatesleri ve biberiyeyi ekleyin![]() Dilbalığı filetolarını ikiye katlayın Tuz ve karabiber ekip kalan zeytinyağında 6 dakika kızartın![]() Kızarmış filetoları safranlı domatesli sos ile servis yapın
|
|
|
|