Limon Soslu Balık |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Limon Soslu BalıkLimon soslu balık Limon soslu balık Hazırlama süresi 30 dk 4 kişilik Malzemeler: 2 adet limon 1 tatlı kaşığı iri çekilmiş karabiber 4 yemek kaşığı un 4 adet beyaz etli balık fileto 60 gram margarin 4 adet yumurta sarısı 1-2 tatlı kaşığı toz şeker 1/8 litre beyaz şarap 100 gram soğuk tereyağ tuz Hazırlanışı: 3 yemek kaşığı limon kabuğu rendeleyin, 1 yemek kaşığı limon kabuğunu ise irice kıyın, 7 yemek kaşığı limon suyunu sıkın Karabiberi, 2 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi ve unla karıştırın Balıkları, tuz ve 4 yemek kaşığı limon suyu ile tatlandırın Una bulayın ve kızgın yağda her iki taraflarını 2-3er dk kızartın![]() Balık kızarırken, yumurta sarısı, tuz, 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi, 3 yemek kaşığı limon suyu, şeker ve şarabı sürekli karıştırarak ısıtın Tereyağını kesme şeker büyüklüğünde parçalara kesin Birer birer sosa katın, karıştırın Bu limonlu sosu balığın üzerine dökün, üzerine limon parçalarını serpin ve servis yapın
|
|
|
|