Sarmısaklı Acılı Karides |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sarmısaklı Acılı KaridesSarmısaklı acılı karides Sarmısaklı acılı karides Hazırlama süresi 35 dakika 4 kişilik Malzemeler: 12 diş sarmısak 12 adet büyük karides 16 yemek kaşığı zeytinyağı 12 adet kurutulmuş acı kırmızı biber 1 demet maydanoz 1 adet limon tuz Hazırlanışı: Sarımsak dişlerini uzunlamasına 4 parçaya bölün Kerevizlerin kabuklarını soymadan sırt kısmını keskin bir bıçak çizerek etini ayırın İçini ayıklayın![]() 4 adet toprak güvecin her birine 4 yemek kaşığı yağ, sarımsakların ¬ ünü ve 3 adet acı biberi koyun Hafifçe tuzlayın toprak kapları önceden 200 c ısıtılmış fırına koyup içlerindeki yağ kızana kadar 10-15 dk fırında tutun Sonra her bir kaba 3er karides koyup 6-8 dk pişirin![]() Fırından çıkarın, karidesleri çevirin, üzerlerine maydanoz serpip limon suyu koyun ve hemen baget ekmekle servis yapın
|
|
|
|