ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Sarmısaklı Acılı Karides (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=780801)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:41 PM

Sarmısaklı Acılı Karides
 
Sarmısaklı acılı karides
Sarmısaklı acılı karides

Hazırlama süresi 35 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

12 diş sarmısak
12 adet büyük karides
16 yemek kaşığı zeytinyağı
12 adet kurutulmuş acı kırmızı biber
1 demet maydanoz
1 adet limon
tuz

Hazırlanışı:
Sarımsak dişlerini uzunlamasına 4 parçaya bölün. Kerevizlerin kabuklarını soymadan sırt kısmını keskin bir bıçak çizerek etini ayırın. İçini ayıklayın.
4 adet toprak güvecin her birine 4 yemek kaşığı yağ, sarımsakların ¬ ünü ve 3 adet acı biberi koyun. Hafifçe tuzlayın toprak kapları önceden 200 c ısıtılmış fırına koyup içlerindeki yağ kızana kadar 10-15 dk fırında tutun. Sonra her bir kaba 3er karides koyup 6-8 dk pişirin.
Fırından çıkarın, karidesleri çevirin, üzerlerine maydanoz serpip limon suyu koyun ve hemen baget ekmekle servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.