Asma Yaprağında Pastırma |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Asma Yaprağında PastırmaAsma yaprağında pastırma Asma yaprağında pastırma Hazırlama süresi 20 dk 4 kişilik Malzemeler: 200 gram asma yaprağı 200 gram pastırma 2 adet domates 2-3 adet çarliston biber 100 gram dil peyniri 1/2 fincan zeytinyağı bir kaç dal taze kekik Hazırlanışı: Asma yapraklarını birbirlerinden ayırıp sıcak suda birkaç dk tutup süzün Domatesleri yıkadıktan sonra blanşe edip kabuklarını soyun Çekirdeklerini çıkarıp şerit şerit doğrayın![]() Biberlerin tohumlarını çıkartıp ince ince doğrayın Asma yapraklarının saplarını koparıp iki tanesini, yapraklar küçükse üç tanesini yayın, içine çemenini çıkarttığınız 2-3 dilim pastırma, domatesi küçük parçalara ayrılmış dil peyniri, bir küçük dal kekik, üzerine de 1 tatlı kaşığı zeytinyağı gezdirip kalınca sarın![]() Bütün malzeme bittikten sonra asma yapraklarının herbirini ayrı ayrı yağlı kağıtlara paketleyip fırın tepsisine dizin Önceden ısıtılmış fırında 6-7 dk pişirin Sıcak olarak hemen servis yapın
|
|
|
|