![]() |
Dana Biftek Sarması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dana Biftek SarmasıDana biftek sarması Dana biftek sarması Hazırlama süresi 75 dakika 4 kişilik Malzemeler:
Etleri buzdolabı torbası sarılmış dövücüyle inceltin ![]() Arpacık soğanları soyun, ikiye kesin ![]() Sarmısağı soyup ayıklayın ve ince kıyın ![]() Havuç, bezelye ve sap kerevizi temizleyin ve hepsini 4 cm ![]() ![]() ![]() Etlere tuz ve karabiber ekip ve hardal sürün ![]() Üzerlerine haşlanmış sebzeleri yerleştirin, kenarlarını hafifçe içine katlayarak sıkıca sarın ![]() Kürdanla tutturup tuz ve karabiber ekin ![]() Tereyağı ve yağı büyükçe bir tavada kızdırın ![]() ![]() Aynı tavada soğan, sarmısak ve biberiye dalını kısa bir süre kavurun ![]() Kırmızı şarabı ilave edin ![]() ![]() ![]() Üstü kapalı olarak orta ateşte 20-25 dakika pişirin ![]() ![]() ![]() Dana biftek sarmasını sos ve yanında polenta ile servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|