![]() |
Dana Biftek Sarması
Dana biftek sarması
Dana biftek sarması Hazırlama süresi 75 dakika 4 kişilik Malzemeler:
Etleri buzdolabı torbası sarılmış dövücüyle inceltin. Arpacık soğanları soyun, ikiye kesin. Sarmısağı soyup ayıklayın ve ince kıyın. Havuç, bezelye ve sap kerevizi temizleyin ve hepsini 4 cm. uzunluğunda çok ince şeritlere kesin. Kaynar tuzlu suda 1-2 dakika sebzeleri haşlayın, soğuk sudan geçirin ve sularının süzülmesi için mutfak havlusunun üzerine alın. Etlere tuz ve karabiber ekip ve hardal sürün. Üzerlerine haşlanmış sebzeleri yerleştirin, kenarlarını hafifçe içine katlayarak sıkıca sarın. Kürdanla tutturup tuz ve karabiber ekin. Tereyağı ve yağı büyükçe bir tavada kızdırın. Ruloları her tarafı aynı renk oluncaya kadar 8 dakika kızartın, bir tencereye alın ve kapağını kapatın. Aynı tavada soğan, sarmısak ve biberiye dalını kısa bir süre kavurun. Kırmızı şarabı ilave edin. Yarısı kalıncaya kadar kaynatın. Tatlı şarap ve et suyu ekleyin, bir taşım kaynatın, ruloların üzerine dökün. Üstü kapalı olarak orta ateşte 20-25 dakika pişirin. Ruloları tencereden çıkartın. Suda eritilmiş nişasta ile sosu bağlayın. Dana biftek sarmasını sos ve yanında polenta ile servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.