![]() |
Resimli Kıvamlı Muhallebi Tarifi - Kıvamlı Muhallebi Yapılışı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Resimli Kıvamlı Muhallebi Tarifi - Kıvamlı Muhallebi Yapılışı TarifiResimli Kıvamlı Muhallebi Tarifi - Kıvamlı Muhallebi Yapılışı Tarifi Resimli Kıvamlı Muhallebi Tarifi - Kıvamlı Muhallebi Yapılışı Tarifi Resimli Kıvamlı Muhallebi Tarifi, Katı Muhallebi nasıl yapılır, Kıvamlı Muhallebi yapılışı ![]() Katı muhallebi yapmak diğer muhallebi tariflerine göre hem zahmetli hem de daha fazla zaman alan bir tatlıdır ![]() MALZEMELER 100 gram pirinç, 6 çorba kaşığı toz şeker, 4 su bardağı süt, 1 fincan gülsuyu, 1 yumurta, 1 tatlı kaşığı nişasta, 1 çay kaşığı vanilya, su ![]() YAPILIŞI Pirinç ayıklanır, yıkanır, bir kaba konur ![]() • Pirinçlerin üstünü geçecek kadar ılık su konur ![]() ![]() • Sonra suyu süzülür ![]() ![]() ![]() ![]() • Havana konur ![]() ![]() • Üstüne biraz süt dökülür ![]() Süzgeçte kalan pirinçler tekrar dövülür, aynı işlem uygulanarak hepsinin süte karışması sağlanır ![]() • Sonra şeker ilave edilir ![]() ![]() ![]() • Porselen bir tabağa nişasta ve yumurtaların sarısı konur ![]() ![]() ![]() ![]() • Sonra pirinçlerin bulunduğu tencereye boşaltılır ![]() • 1-2 taşım daha kaynatıldıktan sonra ateşten alınır ![]() |
![]() |
![]() |
|