ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Resimli Kıvamlı Muhallebi Tarifi - Kıvamlı Muhallebi Yapılışı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=781326)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:51 PM

Resimli Kıvamlı Muhallebi Tarifi - Kıvamlı Muhallebi Yapılışı Tarifi
 
Resimli Kıvamlı Muhallebi Tarifi - Kıvamlı Muhallebi Yapılışı Tarifi
Resimli Kıvamlı Muhallebi Tarifi - Kıvamlı Muhallebi Yapılışı Tarifi

Resimli Kıvamlı Muhallebi Tarifi,
Katı Muhallebi nasıl yapılır,
Kıvamlı Muhallebi yapılışı

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Katı muhallebi yapmak diğer muhallebi tariflerine göre hem zahmetli hem de daha fazla zaman alan bir tatlıdır.

MALZEMELER

100 gram pirinç,

6 çorba kaşığı toz şeker,

4 su bardağı süt,

1 fincan gülsuyu,

1 yumurta,

1 tatlı kaşığı nişasta,

1 çay kaşığı vanilya,

su.

YAPILIŞI

Pirinç ayıklanır, yıkanır, bir kaba konur.

• Pirinçlerin üstünü geçecek kadar ılık su konur. 1 saat bekletilir.

• Sonra suyu süzülür. Pirinçler bir bezin üstüne dökülür. Bezin kenarları üstüne kapanır. Ovalayarak pirinçler kurulanır.

• Havana konur. “Toz” haline gelinceye kadar dövülür.

• Üstüne biraz süt dökülür. İnce delikli süzgeçten sütün bulunduğu tencereye geçirilir,

Süzgeçte kalan pirinçler tekrar dövülür, aynı işlem uygulanarak hepsinin süte karışması sağlanır.

• Sonra şeker ilave edilir. Ateşe konur. Telle karıştırılarak koyulaştırılır.

• Porselen bir tabağa nişasta ve yumurtaların sarısı konur. Karıştırılır. Yarım bardak su ilave edilir. İyice ezilir.

• Sonra pirinçlerin bulunduğu tencereye boşaltılır.

• 1-2 taşım daha kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. Kaselere boşaltılır, soğuk servis yapılır:


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.