![]() |
Resimli Kıvamlı Muhallebi Tarifi - Kıvamlı Muhallebi Yapılışı Tarifi
Resimli Kıvamlı Muhallebi Tarifi - Kıvamlı Muhallebi Yapılışı Tarifi
Resimli Kıvamlı Muhallebi Tarifi - Kıvamlı Muhallebi Yapılışı Tarifi Resimli Kıvamlı Muhallebi Tarifi, Katı Muhallebi nasıl yapılır, Kıvamlı Muhallebi yapılışı http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Katı muhallebi yapmak diğer muhallebi tariflerine göre hem zahmetli hem de daha fazla zaman alan bir tatlıdır. MALZEMELER 100 gram pirinç, 6 çorba kaşığı toz şeker, 4 su bardağı süt, 1 fincan gülsuyu, 1 yumurta, 1 tatlı kaşığı nişasta, 1 çay kaşığı vanilya, su. YAPILIŞI Pirinç ayıklanır, yıkanır, bir kaba konur. • Pirinçlerin üstünü geçecek kadar ılık su konur. 1 saat bekletilir. • Sonra suyu süzülür. Pirinçler bir bezin üstüne dökülür. Bezin kenarları üstüne kapanır. Ovalayarak pirinçler kurulanır. • Havana konur. “Toz” haline gelinceye kadar dövülür. • Üstüne biraz süt dökülür. İnce delikli süzgeçten sütün bulunduğu tencereye geçirilir, Süzgeçte kalan pirinçler tekrar dövülür, aynı işlem uygulanarak hepsinin süte karışması sağlanır. • Sonra şeker ilave edilir. Ateşe konur. Telle karıştırılarak koyulaştırılır. • Porselen bir tabağa nişasta ve yumurtaların sarısı konur. Karıştırılır. Yarım bardak su ilave edilir. İyice ezilir. • Sonra pirinçlerin bulunduğu tencereye boşaltılır. • 1-2 taşım daha kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. Kaselere boşaltılır, soğuk servis yapılır: |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.