Greyfurtlu Jumbo Karides |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Greyfurtlu Jumbo KaridesGreyfurtlu jumbo karides Greyfurtlu jumbo karides Hazırlama süresi 40 dakika 4 kişilik Malzemeler: 12 adet jumbo karides 3 adet pembe greyfurt 15 gram limon kabuğu rendesi 15 gram rendelenmiş turp 60 gram ketçap 45 ml sıvı yağ1 demet dereotu tuz acı toz biber 175 gram yeşil kereviz 100 gram donmuş bezelye 150 gram kaymaklı yoğurt 1 adet marulun orta kısmı Hazırlanışı: Greyfurtun kabuklarını beyaz kalmayacak şekilde soyun, zarların arasından dilimler çıkartın, çıkan suyu saklayın ![]() Kerevizleri temizleyin, kesin Haşlayın, bezelyeyi ilave edin Pişirip süzün![]() Marulu yıkayın, süzün, 4 yaprağını ayırın ve kalanını 1 cm eninde şeritlere kesin Greyfurt dilimleri, kereviz ve bezelyeyle karıştırın![]() Yoğurt, limon kabuğu, turp, ketçap, 45 ml greyfurt suyu, tuz, toz biber ve kıyılmış dereotunu karıştırın![]() Karidesleri kabuklarını soyun, süzün 3 tanesini çöp şişlere geçirin ve acı toz biber ekin Yağı kızdırın karideslerin her iki tarafını kızartın![]() Karidesleri salata yaprakları, greyfurtlu karışım, yoğurtlu sosla servis yapın
|
|
|
|