![]() |
Greyfurtlu Jumbo Karides
Greyfurtlu jumbo karides
Greyfurtlu jumbo karides Hazırlama süresi 40 dakika 4 kişilik Malzemeler: 12 adet jumbo karides 3 adet pembe greyfurt 15 gram limon kabuğu rendesi 15 gram rendelenmiş turp 60 gram ketçap 45 ml. sıvı yağ 1 demet dereotu tuz acı toz biber 175 gram yeşil kereviz 100 gram donmuş bezelye 150 gram kaymaklı yoğurt 1 adet marulun orta kısmı Hazırlanışı: Greyfurtun kabuklarını beyaz kalmayacak şekilde soyun, zarların arasından dilimler çıkartın, çıkan suyu saklayın. Kerevizleri temizleyin, kesin. Haşlayın, bezelyeyi ilave edin. Pişirip süzün. Marulu yıkayın, süzün, 4 yaprağını ayırın ve kalanını 1 cm. eninde şeritlere kesin. Greyfurt dilimleri, kereviz ve bezelyeyle karıştırın. Yoğurt, limon kabuğu, turp, ketçap, 45 ml. greyfurt suyu, tuz, toz biber ve kıyılmış dereotunu karıştırın. Karidesleri kabuklarını soyun, süzün. 3 tanesini çöp şişlere geçirin ve acı toz biber ekin. Yağı kızdırın karideslerin her iki tarafını kızartın. Karidesleri salata yaprakları, greyfurtlu karışım, yoğurtlu sosla servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.