Kızarmış Karides |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kızarmış KaridesKızarmış karides Kızarmış karides Hazırlama süresi 60 dakika 6 kişilik Malzemeler: 36 adet iri karides 4 adet yumurta akı 2 su bardağı un 100 gram tel şehriye sıvı yağ tuz Hazırlanışı: Karidesleri tuzlu suda haşlayıp süzün Baş kısmını burarak koparın, kabuğunu soyun Keskin bir bıçakla sıt kısmını yarın ve içini temizleyin![]() Yumurta akını katıca çırpın Unu soğuk su ile karıştırarak boza kıvamına getirin ve 15 dakika dinlendirin![]() Tel şehriyeyi bir kasede ufalayın Karidesleri tuzlayııp karabiberleyin![]() Sıvı yağı fritözde 180 derece ısıtın Karideslerin yarısını yumurta karına bulayıp, kabın kenarını sıyırarak alın ve ufaladığınız tel şehriyeye bulayın![]() Şehriyeleri karideslere iyice batırdıktan sonra kızartın ![]() Kardieslerin kalan yarısını dinlendirdiğiniz hamura bulayın, 3-4 dakika kızartın, yağlarıon süzülmesi için mutfak kağıdı üzerine alın Diplerle servis yapın
|
|
|
|