|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| hazırlanışı, hindi, malzemesi, peynirli, sarma, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
Peynirli Hindi Sarma Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli Hindi Sarma Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiPeynirli hindi sarma Peynirli hindi sarma Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1 saat 4 kişilik Malzemeler: 4 dilim hindi göğüs eti 200 gram peynir 125 gram salatalık turşusu 4 adet taze soğan 100 gram soğan 300 ml kremşanti45 ml sıvıyağ30 gram tereyağı 125 ml sek beyaz şarap100 gram taze kutu peynir 40 gram kapari tuz karabiber Hazırlanışı: Peyniri rendeleyin Turşuları ince şeritlere kesin Taze soğanları ayıklayın, 5er cm uzunluğunda doğrayın 1 dakika tuzlu suda blanşe edin, hemen soğuk suya tutup süzün Soğanları ayıkladıktan sonra küp doğrayın![]() Hindi dilimlerini şeffaf folyo arasına koyup 1/2 cm kalınlığında döğün Her dilimi tuz ve karabiberle tatlandırıp üzerlerine turşu şeritlerini yerleştirin![]() Her dilimin üstüne bir parça taze soğan koyun ve 40ar gr peynir sürün Kenarlarını hafif kıvırarak sıkıca sarın Mutfak ipliği ile bağlayın![]() Sıvı yağı tavada kızdırıp hindi sarmaların her tarafını 5 dakika kızartın Tavadan çıkartıp bir fırın kabına dizin Kalan peyniri üzerlerine sürün Önceden 200ø C ısıtılmış fırının alttan 2 rafında 15 dakika pişirin![]() Tereyağını tavada kızdırın, soğanları koyup pembeleştirin Şarap ilave edip suyunu çekene kadar kaynatın Kremşantiyi ekleyin Kaynattıktan sonra ezerek tel süzgeçten geçirin Taze kutu peynir ve kapari ilave edin![]() Hindileri verev kesin Tabaklara alıp üzerine sos gezdirin Makarna ve sebze ile servis yapın
|
|
|
|