![]() |
Peynirli Hindi Sarma Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Peynirli hindi sarma
Peynirli hindi sarma Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1 saat 4 kişilik Malzemeler: 4 dilim hindi göğüs eti 200 gram peynir 125 gram salatalık turşusu 4 adet taze soğan 100 gram soğan 300 ml. kremşanti 45 ml. sıvıyağ 30 gram tereyağı 125 ml. sek beyaz şarap 100 gram taze kutu peynir 40 gram kapari tuz karabiber Hazırlanışı: Peyniri rendeleyin. Turşuları ince şeritlere kesin. Taze soğanları ayıklayın, 5er cm. uzunluğunda doğrayın. 1 dakika tuzlu suda blanşe edin, hemen soğuk suya tutup süzün. Soğanları ayıkladıktan sonra küp doğrayın. Hindi dilimlerini şeffaf folyo arasına koyup 1/2 cm. kalınlığında döğün. Her dilimi tuz ve karabiberle tatlandırıp üzerlerine turşu şeritlerini yerleştirin. Her dilimin üstüne bir parça taze soğan koyun ve 40ar gr. peynir sürün. Kenarlarını hafif kıvırarak sıkıca sarın. Mutfak ipliği ile bağlayın. Sıvı yağı tavada kızdırıp hindi sarmaların her tarafını 5 dakika kızartın. Tavadan çıkartıp bir fırın kabına dizin. Kalan peyniri üzerlerine sürün. Önceden 200ø C ısıtılmış fırının alttan 2. rafında 15 dakika pişirin. Tereyağını tavada kızdırın, soğanları koyup pembeleştirin. Şarap ilave edip suyunu çekene kadar kaynatın. Kremşantiyi ekleyin. Kaynattıktan sonra ezerek tel süzgeçten geçirin. Taze kutu peynir ve kapari ilave edin. Hindileri verev kesin. Tabaklara alıp üzerine sos gezdirin. Makarna ve sebze ile servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.