ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Peynirli Hindi Sarma Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=781479)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 02:08 PM

Peynirli Hindi Sarma Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
 
Peynirli hindi sarma
Peynirli hindi sarma Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 1 saat
4 kişilik
Malzemeler:

4 dilim hindi göğüs eti
200 gram peynir
125 gram salatalık turşusu
4 adet taze soğan
100 gram soğan
300 ml. kremşanti
45 ml. sıvıyağ
30 gram tereyağı
125 ml. sek beyaz şarap
100 gram taze kutu peynir
40 gram kapari
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Peyniri rendeleyin. Turşuları ince şeritlere kesin. Taze soğanları ayıklayın, 5er cm. uzunluğunda doğrayın. 1 dakika tuzlu suda blanşe edin, hemen soğuk suya tutup süzün. Soğanları ayıkladıktan sonra küp doğrayın.
Hindi dilimlerini şeffaf folyo arasına koyup 1/2 cm. kalınlığında döğün. Her dilimi tuz ve karabiberle tatlandırıp üzerlerine turşu şeritlerini yerleştirin.
Her dilimin üstüne bir parça taze soğan koyun ve 40ar gr. peynir sürün. Kenarlarını hafif kıvırarak sıkıca sarın. Mutfak ipliği ile bağlayın.
Sıvı yağı tavada kızdırıp hindi sarmaların her tarafını 5 dakika kızartın. Tavadan çıkartıp bir fırın kabına dizin. Kalan peyniri üzerlerine sürün. Önceden 200ø C ısıtılmış fırının alttan 2. rafında 15 dakika pişirin.
Tereyağını tavada kızdırın, soğanları koyup pembeleştirin. Şarap ilave edip suyunu çekene kadar kaynatın. Kremşantiyi ekleyin. Kaynattıktan sonra ezerek tel süzgeçten geçirin. Taze kutu peynir ve kapari ilave edin.
Hindileri verev kesin. Tabaklara alıp üzerine sos gezdirin. Makarna ve sebze ile servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.