|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| hazırlanışı, karnıbahar, malzemesi, sebze, soslu, tarifi, yapılışı, yemekleri |
Soslu Karnıbahar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soslu Karnıbahar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiSoslu karnıbahar Soslu karnıbahar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 45 dk 4 kişilik Malzemeler: 1 adet karnıbahar 1/2 demet maydanoz 3 adet yumurta 90 gram ufalanmış ekmek içi 3 yemek kaşığı limon suyu 250 gram tereyağı tuz karabiber Hazırlanışı: Karnıbaharın yeşil kısımlarını kesip ortadan kök kısmını bıçak yardımıyla oyarak çıkartın Böylece karnıbaharın her tarafının aynı şekilde pişmesini sağlarsınız![]() Yumurtaları kaynar suda 10 dk haşlayın, soğuk suya tutup soyun Yumurtların aklarını kıyın, sarılarını ezin Ayrı ayrı bir kenarda bekletin Maydanozu yıkayığ doğrayın![]() Büyük bir tencerede bol miktarda tuzlu su kayantın 3 yemek kaşığı limon suyu ilave edip karnıbaharı içine koyun Kapağını kapatın 20 dk haşlayın![]() Karnıbaharın pişmesine 5 dk kala tereyağını bir tavada köpürünceye kadar eritin ![]() Daha sonra ekmekleri ilave edin ve kavurun Yumurta aklarını, maydanozu ve kalan limon suyunu ekleyip tuz ve karabiber ile tatlandırın![]() Karnıbaharı sudan çıkartıp iyice süzdürün ve bir servis tabağına yerleştirin Hazırladığınız tereyağlı sosu üzerine döküp yumurta sarılarını serpiştirin ve servis yapın
|
|
|
|