![]() |
Soslu Karnıbahar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Soslu karnıbahar
Soslu karnıbahar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 45 dk 4 kişilik Malzemeler: 1 adet karnıbahar 1/2 demet maydanoz 3 adet yumurta 90 gram ufalanmış ekmek içi 3 yemek kaşığı limon suyu 250 gram tereyağı tuz karabiber Hazırlanışı: Karnıbaharın yeşil kısımlarını kesip ortadan kök kısmını bıçak yardımıyla oyarak çıkartın. Böylece karnıbaharın her tarafının aynı şekilde pişmesini sağlarsınız. Yumurtaları kaynar suda 10 dk haşlayın, soğuk suya tutup soyun. Yumurtların aklarını kıyın, sarılarını ezin. Ayrı ayrı bir kenarda bekletin. Maydanozu yıkayığ doğrayın. Büyük bir tencerede bol miktarda tuzlu su kayantın. 3 yemek kaşığı limon suyu ilave edip karnıbaharı içine koyun. Kapağını kapatın 20 dk haşlayın. Karnıbaharın pişmesine 5 dk kala tereyağını bir tavada köpürünceye kadar eritin. Daha sonra ekmekleri ilave edin ve kavurun. Yumurta aklarını, maydanozu ve kalan limon suyunu ekleyip tuz ve karabiber ile tatlandırın. Karnıbaharı sudan çıkartıp iyice süzdürün ve bir servis tabağına yerleştirin. Hazırladığınız tereyağlı sosu üzerine döküp yumurta sarılarını serpiştirin ve servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.