Fesleğenli Bonfile |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fesleğenli BonfileFesleğenli bonfile Fesleğenli bonfile Hazırlama süresi 20 dakika 4 kişilik Malzemeler: 4 adet bonfile 3 yemek kaşığı zeytinyağı 500 gram sarı 1 adet büyük soğan 125 ml portakal suyu1-2 yemek kaşığı limon suyu 30 gram tereyağı 1/2 demet fesleğen tuz karabiber Hazırlanışı: Biberleri dörde bölün, çekirdeklerini ayıklayın, yıkayın ve küçük parçalara kesin Soğanı soyun, dörde bölün ve şerit halinde kesin Soğan ve biberleri zeytinyağında çevirin![]() Portakal suyu ve limon suyunu ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın Ağzı kapalı olarak orta ateşte 6-8 dakika pişirin![]() Bonfilenin her iki tarafını kızgın tereyağında 4'er dakika kızartın ve tuz, karabiberle tatlandırın ![]() Fesleğenin yapraklarını ayıklayın büyüklerini ikiye kesin ve sebzenin üzerine serpiştirin Bonfilenin yanında servis yapın
|
|
|
|