Parmesan Soslu Balık |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Parmesan Soslu BalıkParmesan soslu balık Parmesan soslu balık Hazırlama süresi Malzemeler: 70 gram arpacık soğanı 30 ml zeytinyağı100 ml beyaz şarap100 ml balık suyu150 ml kremşanti100 gram rendelenmiş parmesan peyniri 8 adet küçük boy kırmızı barbunya balığı 40 gram irmik 60 ml zeytinyağı3 dal fesleğen tuz karabiber Hazırlanışı: Arpacık soğanları küp şeklinde kesin Zeytinyağını bir tencerede ısıtın Arpacık soğanlarını kavurun Üstüne beyaz şarabı dökün ve 1/3’i kalana kadar kavurmaya devam edin![]() Balık suyunu ve krem şantiyi üzerine dökün ve orta ateşte 5 dakika pişirin Parmesan peynirini içine ekleyin![]() Sosu 5 dakika pişirmeye devam edin Daha sonra tuz ve karabiberle tatlandırıp sıcak tutun![]() Barbunya balıklarının her iki tarafını irmikle bulayın Zeytinyağını ısıtın Barbunyaların her iki tarafını orta ateşte 2 dakika kızartın Daha sonra tuzlayıp biberleyin![]() Parmesan sosunu blender yardımıyla püre halinde getirin ![]() Barbunyaları hazırladığınız sosla beraber önceden ısıttığınız tabaklara koyun ![]() Fesleğen yaprakları ile süsleyip servis yapın
|
|
|
|