Fırında Kuzu Madalyon |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Kuzu MadalyonFırında kuzu madalyon Fırında kuzu madalyon Hazırlama süresi 40 dk 4 kişilik Malzemeler: 700 gram sırt eti 100 gram margarin 5 diş kıyılmış sarmısak 2 yemek kaşığı kremşanti 3-4 adet yumurta 120 gram çekilmiş bayat ekmek 1 tatlı kaşığı kekik 1/2 tatlı kaşığı kıyılmış biberiye 50 gram un sıvı yağ tuz karabiber Hazırlanışı: Etleri 8 parçaya kesin, hafifçe yağladığınız bir derin dondurucu torbasına koyup çok inceltmeden döğün Tuz ve karabiber ile tatlandırın![]() Bir yemek kaşığı margarini tencerede eritin Sarmısağı pembeleştirin Kalan margarini koyup eritin![]() Bu arada kremşantiyi iyice çırpıp bir çatal yardımıyla yumurta ile karıştırın Ekmeği kekik ve biberiye ile karıştırın Madalyonları ilk önce una, sonra yumurtaya, en son ekmeğe bulayıp pane yapın![]() Sarmısaklı yağı bir tavaya süzün ve hafifçe kızdırın Madalyonların her iki taraflarını orta ateşte kızartın Portakallı patates salatası ile birlikte servis yapın
|
|
|
|