![]() |
Fırında Kuzu Madalyon
Fırında kuzu madalyon
Fırında kuzu madalyon Hazırlama süresi 40 dk 4 kişilik Malzemeler: 700 gram sırt eti 100 gram margarin 5 diş kıyılmış sarmısak 2 yemek kaşığı kremşanti 3-4 adet yumurta 120 gram çekilmiş bayat ekmek 1 tatlı kaşığı kekik 1/2 tatlı kaşığı kıyılmış biberiye 50 gram un sıvı yağ tuz karabiber Hazırlanışı: Etleri 8 parçaya kesin, hafifçe yağladığınız bir derin dondurucu torbasına koyup çok inceltmeden döğün. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Bir yemek kaşığı margarini tencerede eritin. Sarmısağı pembeleştirin. Kalan margarini koyup eritin. Bu arada kremşantiyi iyice çırpıp bir çatal yardımıyla yumurta ile karıştırın. Ekmeği kekik ve biberiye ile karıştırın. Madalyonları ilk önce una, sonra yumurtaya, en son ekmeğe bulayıp pane yapın. Sarmısaklı yağı bir tavaya süzün ve hafifçe kızdırın. Madalyonların her iki taraflarını orta ateşte kızartın. Portakallı patates salatası ile birlikte servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.