Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
domatesli, gulaş

Domatesli Gulaş

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Domatesli Gulaş



Domatesli gulaş
Domatesli gulaş

Hazırlama süresi 90 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
  • 1 kilogram dana kuşbaşı
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı un
  • 400 ml et suyu
  • 2 çay bardağı beyaz şarap
  • 500 gram domates
  • 1 demet kuru soğan
  • 1/2 su bardağı krema
  • tuz
  • karabiber
Hazırlanışı:
Eti porsiyon porsiyon olmak üzere kızgın yağda kızartın Tuz ve biber ekin Soğanları soyun, şerit şerit kesin, etlere katıp pembeleştirin
Kavurduğunuz etlere domates salçası ve un ekleyin Et suyu ve şarap ilave edin Ağzı kapalı olarak kısık ateşte 1 saat 15 dk pişirin
Diğer tarafta domatesleri soyun, çekirdeklerini çıkartın, küb şeklinde doğrayın Taze soğanları ayıklayın, yıkayın ve ince ince kesin
Taze soğan ve kremayı pişme süresinin bitiminde 5 dk kala etlere katın En son domatesleri koyup ateşten alın Patates püresi ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.