ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Domatesli Gulaş (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=780653)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 02:04 PM

Domatesli Gulaş
 
Domatesli gulaş
Domatesli gulaş

Hazırlama süresi 90 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
  • 1 kilogram dana kuşbaşı
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı un
  • 400 ml. et suyu
  • 2 çay bardağı beyaz şarap
  • 500 gram domates
  • 1 demet kuru soğan
  • 1/2 su bardağı krema
  • tuz
  • karabiber
Hazırlanışı:
Eti porsiyon porsiyon olmak üzere kızgın yağda kızartın. Tuz ve biber ekin. Soğanları soyun, şerit şerit kesin, etlere katıp pembeleştirin.
Kavurduğunuz etlere domates salçası ve un ekleyin. Et suyu ve şarap ilave edin. Ağzı kapalı olarak kısık ateşte 1 saat 15 dk pişirin.
Diğer tarafta domatesleri soyun, çekirdeklerini çıkartın, küb şeklinde doğrayın. Taze soğanları ayıklayın, yıkayın ve ince ince kesin.
Taze soğan ve kremayı pişme süresinin bitiminde 5 dk kala etlere katın. En son domatesleri koyup ateşten alın. Patates püresi ile servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.