![]() |
Hamsili Pide |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamsili PideHamsili pide Hamsili pide Hazırlama süresi 1 saat 6 kişilik Malzemeler: 500 gram hamsi 1 demet taze soğan 375 gram un 30 gram margarin 2 adet yumurta 1 adet yumurta sarısı 15 gram yaş maya 85 ml ![]() 90 ml ![]() tuz karabiber Hamsilerin kılçıklarını kolayca çıkarabilmek için, üzerlerine biraz un serpin ve karıştırın ![]() Hazırlanışı: 500 gr hamsi o 1 demet taze soğan o 3 su bardağı un o 2 çorba kaşığı margarin o 2 adet yumurta o 1 adet yumurta sarısı o 15 gr yaş maya o 1/3 bardak süt o 6 kaşık zeytinyağ o karabiber o tuz 15 gr mayayı, 3 çorba kaşığı ılık su ile karıştırın ![]() Karıştırma kabına unu koyun ve ortasını havuz şeklinde açın ![]() ![]() ![]() ![]() Hamsilerin kafalarını kopartın, içlerini temizleyin ve yıkayın, süzün ![]() ![]() ![]() Taze soğanların püsküllerini kesin, dış kabuklarını ayıklayın, ince halkalar halinde doğrayın ![]() Dinlendirdiğiniz hamuru 6 parçaya bölün, her parçayı oval şekilde açın, herbirine birer kaşık zeytinyağ sürün ![]() ![]() ![]() Yumurta sarısını hafifce çırpın ![]() ![]() Önceden 200 o de ısıttığınız fırında 35 - 40 dakika pideler pembeleşene kadar pişirin, sıcak olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|