![]() |
Hamsili Pide
Hamsili pide
Hamsili pide Hazırlama süresi 1 saat 6 kişilik Malzemeler: 500 gram hamsi 1 demet taze soğan 375 gram un 30 gram margarin 2 adet yumurta 1 adet yumurta sarısı 15 gram yaş maya 85 ml. süt 90 ml. zeytinyağı tuz karabiber Hamsilerin kılçıklarını kolayca çıkarabilmek için, üzerlerine biraz un serpin ve karıştırın. Hazırlanışı: 500 gr hamsi o 1 demet taze soğan o 3 su bardağı un o 2 çorba kaşığı margarin o 2 adet yumurta o 1 adet yumurta sarısı o 15 gr yaş maya o 1/3 bardak süt o 6 kaşık zeytinyağ o karabiber o tuz 15 gr mayayı, 3 çorba kaşığı ılık su ile karıştırın. Karıştırma kabına unu koyun ve ortasını havuz şeklinde açın. 2 adet yumurtayı, margarini, sulandırılmış mayayı koyup yoğurun. Daha sonra sütü ve tuzu ekleyin ve yoğurmaya devam edin. Kulak memesi kıvamına gelince üstüne nemli bir bez örtüp « saat oda sıcaklığında dinlendirin. Hamsilerin kafalarını kopartın, içlerini temizleyin ve yıkayın, süzün. Ortalarındaki kılçıkları çıkartın, yaprak şeklinde çift filetolar elde edin. Tekrar yıkayın ve süzülmeye bırakın. Taze soğanların püsküllerini kesin, dış kabuklarını ayıklayın, ince halkalar halinde doğrayın. Dinlendirdiğiniz hamuru 6 parçaya bölün, her parçayı oval şekilde açın, herbirine birer kaşık zeytinyağ sürün. Altına taze soğan halkalarını koyun üstüne kuyrukları aynı tarafa gelecek şekilde hamsi filetolarını yerleştirin, biber ve tuz ekin. Kayık şeklinde pidelerinizi kapatın. Yumurta sarısını hafifce çırpın. Pidelerin hamur kısımlarına fırça yardımıyla sürün. Önceden 200 o de ısıttığınız fırında 35 - 40 dakika pideler pembeleşene kadar pişirin, sıcak olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.