Fıstıklı Bonfile |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fıstıklı BonfileFıstıklı bonfile Fıstıklı bonfile Hazırlama süresi 1 saat 4 kişilik Malzemeler: 700 gram bonfile 50 gram dolmalık fıstık 1/2 demet kekik 6 yemek kaşığı zeytinyağı 4 diş sarmısak 3 adet arpacık soğan 350 gram kokteyl domates 1-2 adet patates 50 gram kuru üzüm 1 tatlı kaşığı deniz tuzu karabiber Hazırlanışı: Kekik yapraklarını ince doğrayın ve yarısını ayırdığınız deniz tuzuyla karıştırıp macun haline getirin Dört kaşık zeytinyağını ekleyerek oda sıcaklığında bekletin![]() Dolmalık fıstıkları yağsız tavada hafifçe kavurun Soğanları uzunlamasına, sarmısakları ince doğrayın Bonfileyi 12 parçaya kesin Domatesleri yıkayıp, keskin bir bıçakla çekirdeklerini temizleyin![]() Sarmısakları kalan zeytinyağıyla hafifçe kavurup, yağdan çıkarın ![]() Etleri bu yağda 1-2 dakika kavurup 100o C ısıtılmış fırında sıcak tutun Aynı tava içinde soğan ve domatesleri orta ateşte 3 dakika (domatesler hafif yumuşayıncaya kadar) kavurun Sarmısak, kuru üzüm ve fıstığı ilave edip, tuz ve biber ekleyin![]() Etleri tabağa koyup, üzerine domatesli karışımı ve önceden hazırladığınız kekik yağını dökün ![]() Birkaç parça deniz tuzuyla süsleyip, kızarmış patatesle sıcak olarak servis yapın
|
|
|
|