İtalyan Usulü Börek Tarifi Resimli - İtalyan Usulü Börek Nasıl Yapılır? Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İtalyan Usulü Börek Tarifi Resimli - İtalyan Usulü Börek Nasıl Yapılır? Yapılışıİtalyan Usulü Börek Tarifi Resimli - İtalyan Usulü Börek Nasıl Yapılır? Yapılışı İtalyan Usulü Börek Tarifi Resimli - İtalyan Usulü Börek Nasıl Yapılır? Yapılışı İtalyan Usulü Börek Tarifi Resimli, Resimli İtalyan Usulü Börek Tarifi Resimli, İtalyan Usulü Börek Tarifi ![]() Malzemeler: 300gr Ekmek Veya Pizza Hamuru1 Yumurta Sarısı Rendelenmiş Kaşar Peyniri İçi için; 300 Gr Sosis, 1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı, 1 Çorba Kaşığı Domates Salçası, 1/3 Bardak Su, 1/2 Çay Kasığı Kekik, 1 Çay Kaşığı Tuz, 1 Çay Kaşığı Karabiber, 1/2 Bardak Rendelenmiş Dil Peyniri, 1/2 Bardak Dilimlenmiş MantarYapılışı: Önce donmuş olan hamurları çözüp tekrar 1-2 dakika yoğurup 40cm x 20cm lik bir dikdörtgen açın Bu hamuru 8 adet 10 cm lik karelere ayırın Ortasına hazırladığınız içten koyup hamurları üçgen seklinde kapatın Börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin Yumurta sarısını 1 tatlı kaşığı su ile çırpın Böreklerin üzerine fırça ile sürün Üzerine rendelenmiş kasar peyniri de serpin 220 derece ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin 10 dakika dinlendirip servis yapın![]() Sosisli ve mantarlı iç için; Bir tavada zeytinyağını kızdırın Sosisleri ekleyip hafif kızarıncaya kadar kavurun Mantarları ekleyip 2-3 dakika daha kavurun Salca, su, kekik, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirin
|
|
|
|