|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| çorbası, hazırlanışı, malzemesi, tarifi, yapılışı, yüzük |
Yüzük Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yüzük Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiYüzük Çorbası Yüzük Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 40 dakika 4 kişilik Malzemeler: 250 gram un 100 gram yağsız kıyma 1 adet soğan 1 yemek kaşığı salça 1 yemek kaşığı tereyağı 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı limon suyu 1 su bardağı nohut tuz karabiber kırmızı biber Hazırlanışı: Nohutu bir gece önceden ıslatıp ertesi gün haşlayın ![]() Unu yumurta, limon suyu ve aldığı kadar su ile yoğurarak hamur haline getirin ![]() Hamuru dört eşit parçaya ayırıp oklava ile açın Açtığınız yufkaları kare kare kesin![]() Soğanı ayıklayıp rendeleyin Kıyma, tuz, karabiber ve kırmızı biber ile karıştırın![]() Hazırladığınız içten, kesilmiş yufkaların üzerine koyun Her bir parçayı dört köşesini birleştirerek kapatın![]() 2 lt tuzlu kaynar suda mantı ve haşlanmış nohutlu mantılar yüzeye çıkana kadar pişirin![]() Diğer tarafta salça, yağı ve baharatları karıştırıp nohutlara katın 5 dakika kaynatıp ateşten alın
|
|
|
|