|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
çorbası, hazırlanışı, köri, malzemesi, sebzeli, tarifi, yapılışı |
![]() |
Sebzeli Köri Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebzeli Köri Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiSebzeli köri çorbası Sebzeli köri çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1 saat 4 kişilik Malzemeler: 1 kilogram çorbalık sebze(havuç kere kilogram çorbalık sebze(havuç mayd kilogram çorbalık sebze(havuç 30 gram kurutulmuş mantar 3 yemek kaşığı portakal suyu 5 yemek kaşığı köri 1 yemek kaşığı yeşil limon suyu 1 adet piliç 1/2 demet maydanoz tuz Hazırlanışı: Pilici 2 lt ![]() ![]() Çorbalık sebzeleri temizleyin, 150 gr ![]() ![]() ![]() ![]() Kalanını iri doğrayın ve 30 dakika sonra pilici haşladığınız tencereye katın ![]() Haşlama süresi sonunda pilici dışarı alın ve soğumaya bırakın ![]() ![]() Kurutulmuş mantarı 30 dakika portakal suyunda yumuşatın, süzün ve iri iri doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Köri karışımını yumuşattığınız mantarlar ve içinde beklettiğiniz portakal suyu ile bir tencereye koyun ve 1 dakika kaynatın ![]() ![]() Maydanoz ve havuçları bunun içinde 5 dakika haşlayın, pırasa şeritleri ve piliç etini de ilave edip tekrar 1-2 dakika kaynatın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|