|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| çorbası, havuçlu, hazırlanışı, kerevizli, malzemesi, tarhana, tarifi, yapılışı |
Havuçlu Kerevizli Tarhana Corbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Havuçlu Kerevizli Tarhana Corbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiHavuçlu kerevizli tarhana corbası Havuçlu kerevizli tarhana corbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 20 6 kişilik Malzemeler: 100 gram tarhana 2 diş sarmısak 2 adet havuç 800 ml et suyu1/2 adet pide 1 adet uzun kereviz 40 gram tereyağı karabiber tuz kırmızı biber Hazırlanışı: Tarhanayı suda karıştırarak eritin Sarmısakları soyun ve bir tutam tuzla ezin Havucu sebze fırçasıyla yıkayıp rendeleyin![]() Kerevizleri de fırçayla iyice yıkayıp temizledikten sonra yapraklarıyla birlikte doğrayın ![]() Genişçe bir tencereye tüm malzemeyi koyun ve 20 gr tereyağı ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakın Tuz ve taze çekilmiş karabiber ilave edin![]() Pideleri uzunlamasına kesin Tavaya kalan tereyağını koyup pidelerin her iki tarafını da hafifçe kızartın![]() Çorbanızı sıcak olarak pide ve pul biber ilavesiyle servis edin ![]() Bu çorbayı kırmızı biberli yağ dökerek de sunabilirsiniz
|
|
|
|