ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Havuçlu Kerevizli Tarhana Corbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=781035)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 02:01 PM

Havuçlu Kerevizli Tarhana Corbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
 
Havuçlu kerevizli tarhana corbası
Havuçlu kerevizli tarhana corbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 20
6 kişilik
Malzemeler:

100 gram tarhana
2 diş sarmısak
2 adet havuç
800 ml. et suyu
1/2 adet pide
1 adet uzun kereviz
40 gram tereyağı
karabiber
tuz
kırmızı biber

Hazırlanışı:
Tarhanayı suda karıştırarak eritin. Sarmısakları soyun ve bir tutam tuzla ezin. Havucu sebze fırçasıyla yıkayıp rendeleyin.
Kerevizleri de fırçayla iyice yıkayıp temizledikten sonra yapraklarıyla birlikte doğrayın.
Genişçe bir tencereye tüm malzemeyi koyun ve 20 gr. tereyağı ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakın. Tuz ve taze çekilmiş karabiber ilave edin.
Pideleri uzunlamasına kesin. Tavaya kalan tereyağını koyup pidelerin her iki tarafını da hafifçe kızartın.
Çorbanızı sıcak olarak pide ve pul biber ilavesiyle servis edin.
Bu çorbayı kırmızı biberli yağ dökerek de sunabilirsiniz .


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.