|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| çorbası, fasulye, hazırlanışı, kırmızı, malzemesi, tarifi, yapılışı |
Kırmızı Fasulye Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kırmızı Fasulye Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiKırmızı fasulye çorbası Kırmızı fasulye çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 40 dakika 8 kişilik 564 kalori Malzemeler: 300 gr soğan60 ml zeytinyağı45 gr çemen tohumu4 diş sarmısak 1 4 yaprak defne 2 lt sebze suyu250 ml sherry500 gr sucuk1 kg haşlanmış kırmızı fasulye2 demet taze kişniş 3 adet acı kırmızı biber 400 gr süzme yoğurtpul biber Çorbanın baharatlı tadını yoğunlaştırmak için baharatlı sucuk kullanabilirsiniz Hazırlanışı: Soğanları küp doğrayın Zeytinyağı ile şeffaf oluncaya kadar kavurun Havanda dövülmüş çemen tohumlarını ve sarmısakları ekleyin Barbunyalar, defne yaprakları ve sıcak sebze suyunu ilave edin Orta ateşte 20 dakika pişirin![]() Defne yapraklarını çorbadan çıkartıp, çorbayı el blender’i ile püre haline getirin Sherry’i ekleyip bir taşım daha kaynatın Sucuğu ince dilimlere kesin Yağsız tavada aralıklarla çevirerek 5 dakika kavurun Kendi yağı ile beraber çorbaya katın Kırmızı fasulyeyi soğuk sudan geçirip pul biber ile çorbaya ekleyin Kişnişi ve çekirdekleri temizlenmiş biberleri ince doğrayıp yoğurt ile karıştırın![]() Tortillaları üst üste koyun, verevlemesine ince kesin Porsiyonlar halinde yağsız tavada hafif kızartın Çorbayı kaselere paylaştırın Kişnişli yoğurttan kaşıkla parçalar alıp çorbaya koyun Tortillalar ile servis yapın
|
|
|
|