|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| çorbası, hazırlanışı, kızarmış, malzemesi, mantarlı, mercimek, tarifi, yapılışı |
Kızarmış Mantarlı Mercimek Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kızarmış Mantarlı Mercimek Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiKızarmış mantarlı mercimek çorbası Kızarmış mantarlı mercimek çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 60 dakika 4 kişilik Malzemeler: 200 gram yeşil mercimek 300 gram mantar 3 yemek kaşığı margarin 1 adet küçük soğan 3 yemek kaşığı sirke 3 su bardağı tavuk suyu 2 çay bardağı süt tuz karabiber kekik Hazırlanışı: Mercimekleri birgün önceden soğuk suda bekletin ![]() Mantarların yarısını mutfak robotunda kıyın ![]() 2 yemek kaşığı margarini tencerede kızdırın ![]() Soğanı pembeleştirin mantarları ilave edip kavurmaya devam edin ![]() Suda beklettiğiniz mercimekleri süzün ve mantarlara katın, biraz tuz koyun Sirkeyi katıp bir taşım kaynatın Tavuk suyunu ilave edin![]() Çorbayı ağzı kapalı olarak 30 dk pşirin ![]() Bu arada kalan mantarları yıkayın, kalınca dilimleyin 1 yemek kaşığı margarini tavada kızdırın, mantarları kızartın Tuz, karabiber ve kekik ile tatlandırın![]() Delikli kepçe ile tencereden 4 yemek kaşığı miktarında mercimek alın kalan çorbayı el blendırı ile tencere püre haline getirin Bir yandan da sütü ekleyin Çorbayı tuz ve karabiber ile tatlandırın Ayırdığınız mercimeklere karıştırın![]() Çorbayı tabaklara bölüştürün Kızarmış mantarları ilave edip servis yapın
|
|
|
|