|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| çorbası, hazırlanışı, malzemesi, tarifi, yapılışı, yarpuz |
Yarpuz Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yarpuz Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiYarpuz çorbası Yarpuz çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 45 dakika 6 kişilik Malzemeler: 1 yemek kaşığı yarpuz 1 su bardağı aşurelik buydağ 1/2 su bardağı nohut 1 kilogram yoğurt 3 diş sarmısak tuz Hazırlanışı: Nohutu akşamdan ıslatın Ertesi gün nohut, buğday ve yarpuzu bir tutam tuzla birlikte 1 litre suda nohut ve buğday pişene kadar haşlayın Soğumaya bırakın![]() Sarmısağı ezin ve 1 su bardağı su ile birlikte yoğurda ilave edin ![]() Yoğurdu soğumuş nohutlara ilave edip karıştırın Çorbayı kısık ateşte ısıtın ve servis yapın
|
|
|
|