![]() |
Yarpuz Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yarpuz çorbası
Yarpuz çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 45 dakika 6 kişilik Malzemeler: 1 yemek kaşığı yarpuz 1 su bardağı aşurelik buydağ 1/2 su bardağı nohut 1 kilogram yoğurt 3 diş sarmısak tuz Hazırlanışı: Nohutu akşamdan ıslatın. Ertesi gün nohut, buğday ve yarpuzu bir tutam tuzla birlikte 1 litre suda nohut ve buğday pişene kadar haşlayın. Soğumaya bırakın. Sarmısağı ezin ve 1 su bardağı su ile birlikte yoğurda ilave edin. Yoğurdu soğumuş nohutlara ilave edip karıştırın. Çorbayı kısık ateşte ısıtın ve servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.