|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| graten, hazırlanışı, malzemesi, pırasa, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
Pırasa Graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pırasa Graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiPırasa graten Pırasa graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 50 dakika 6 kişilik Malzemeler: 2 kilogram patates 300 gram soğan 750 gram pırasa 4 diş sarmısak 1 kilogram kuzu kuşbaşı 4 yemek kaşığı sıvıyağ 2 yemek kaşığı hardal 3 adet defne yaprağı 1 demet maydanoz 1 demet nane 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı limon rendesi tuz karabiber Hazırlanışı: Patatesleri soyun uzunlamasına ince dilimlere kesin, üzerlerini örtecek kadar suda bekletin Soğanları ayıklayıp ikiye kesin Pırasaların beyaz ve açık yeşil kısımlarını küçük küçük doğrayın Sarmısakları soyun![]() Pırasa ve soğanları 2 yemek kaşığı sıvı yağda ve harlı ateşte 5-6 dakika karıştırarak pembeleştirin Kalan yağı kızdırın etleri porsiyon porsiyon olmak üzere çevirin![]() Daha sonra etleri tavaya koyup tuz, karabiber, hardal, defne yaprağı ve ezilmiş sarmısak ile tatlandırıp 10 dakika daha kavurun Maydanoz ve naneyi iri iri kıyın![]() Isıya dayanıklı bir kaba önce suları süzülmüş pateteslerin 1/3ini, sonra yeşilliklerin 1/4ni, pırasa ve soğanları, yeşilliklerin 1/4ini, patateslerin 1/3ini, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1/4 yeşillik, kuşbaşı etler, limon kabuğu rendesi, patates ve kalan zeytinyağını koyup hafifçe tuzlayın ![]() Önceden 200ø ısıtılmış fırının en alt rafında önce ağzı kapalı olarak 1 saat, sonra ağzı açık olarak 30 dakika pişirin Kalan yeşillikleri üzerine serpip servis yapın
|
|
|
|