![]() |
Pırasa Graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Pırasa graten
Pırasa graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 50 dakika 6 kişilik Malzemeler: 2 kilogram patates 300 gram soğan 750 gram pırasa 4 diş sarmısak 1 kilogram kuzu kuşbaşı 4 yemek kaşığı sıvıyağ 2 yemek kaşığı hardal 3 adet defne yaprağı 1 demet maydanoz 1 demet nane 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı limon rendesi tuz karabiber Hazırlanışı: Patatesleri soyun uzunlamasına ince dilimlere kesin, üzerlerini örtecek kadar suda bekletin. Soğanları ayıklayıp ikiye kesin. Pırasaların beyaz ve açık yeşil kısımlarını küçük küçük doğrayın. Sarmısakları soyun. Pırasa ve soğanları 2 yemek kaşığı sıvı yağda ve harlı ateşte 5-6 dakika karıştırarak pembeleştirin. Kalan yağı kızdırın etleri porsiyon porsiyon olmak üzere çevirin. Daha sonra etleri tavaya koyup tuz, karabiber, hardal, defne yaprağı ve ezilmiş sarmısak ile tatlandırıp 10 dakika daha kavurun. Maydanoz ve naneyi iri iri kıyın. Isıya dayanıklı bir kaba önce suları süzülmüş pateteslerin 1/3ini, sonra yeşilliklerin 1/4ni, pırasa ve soğanları, yeşilliklerin 1/4ini, patateslerin 1/3ini, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1/4 yeşillik, kuşbaşı etler, limon kabuğu rendesi, patates ve kalan zeytinyağını koyup hafifçe tuzlayın. Önceden 200ø ısıtılmış fırının en alt rafında önce ağzı kapalı olarak 1 saat, sonra ağzı açık olarak 30 dakika pişirin. Kalan yeşillikleri üzerine serpip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.