|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| hazırlanışı, kabak, malzemesi, mantarlı, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
Mantarlı Kabak Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı Kabak Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiMantarlı kabak Mantarlı kabak Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 30 dakika 4 kişilik Malzemeler: 30 gram kurutulmuş mantar 4 adet kabak 1 adet soğan 3 yemek kaşığı sıvıyağ 150 gram pirinç 1 su bardağı sebze suyu 1 demet taze soğanın yeşil uçları 200 gram yağlı yoğurt 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi tuz karabiber Hazırlanışı: Mantarlı 100 ml sıcak suda ıslatın Kabakları ayıklayın, uzunlamalarına ikiye kesip içlerini tahta kaşık yardımıyla oyun, tuzlayın![]() Kabakların çıkardığınız içlerini ince kıyın Soğanları küb şeklinde doğrayıp kızgın yağda pembeleştirin Pirinç ve kabak içlerini koyup 5 dakika çevirin![]() Islattığınız su ile mantarları ve sebze suyunu kaynatın, yavaş yavaş pirinçlere ilave edin Ara sıra karıştırarak 18-20 dakika pişirin![]() Yarım kabakları kaynamakta olan tuzlu suda 5 dakika haşlayın ![]() Taze soğanın yeşil uçlarını kıyın Yoğurt, limon kabuğu rendesi, tuz ve karabiber ile karıştırın![]() Kabakları sudan çıkartın mutfak kağıdı ile kurulayıp pirinçli karışımı içlerine doldurun Yoğurtlu sosla birlikte servis yapın
|
|
|
|