![]() |
Mantarlı Kabak Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Mantarlı kabak
Mantarlı kabak Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 30 dakika 4 kişilik Malzemeler: 30 gram kurutulmuş mantar 4 adet kabak 1 adet soğan 3 yemek kaşığı sıvıyağ 150 gram pirinç 1 su bardağı sebze suyu 1 demet taze soğanın yeşil uçları 200 gram yağlı yoğurt 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi tuz karabiber Hazırlanışı: Mantarlı 100 ml. sıcak suda ıslatın. Kabakları ayıklayın, uzunlamalarına ikiye kesip içlerini tahta kaşık yardımıyla oyun, tuzlayın. Kabakların çıkardığınız içlerini ince kıyın. Soğanları küb şeklinde doğrayıp kızgın yağda pembeleştirin. Pirinç ve kabak içlerini koyup 5 dakika çevirin. Islattığınız su ile mantarları ve sebze suyunu kaynatın, yavaş yavaş pirinçlere ilave edin. Ara sıra karıştırarak 18-20 dakika pişirin. Yarım kabakları kaynamakta olan tuzlu suda 5 dakika haşlayın. Taze soğanın yeşil uçlarını kıyın. Yoğurt, limon kabuğu rendesi, tuz ve karabiber ile karıştırın. Kabakları sudan çıkartın mutfak kağıdı ile kurulayıp pirinçli karışımı içlerine doldurun. Yoğurtlu sosla birlikte servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.