![]() |
Tere Salatalı Kuşkonmaz Sufle Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tere Salatalı Kuşkonmaz Sufle Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiTere salatalı kuşkonmaz sufle Tere salatalı kuşkonmaz sufle Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 2 saat 12 kişilik Malzemeler: 2 kilogram orta kalınlıkta beyaz kuşkonmaz 200 gram tereyağı 8 adet yumurta 2 tatlı kaşığı tozşeker tuz 3-4 demet tere 8 yemek kaşığı sirke 1 yemek kaşığı hardal 1 tatlı kaşığı tozşeker 8 yemek kaşığı sıvıyağ 8 yemek kaşığı zeytinyağı 60 adet ayıklanmış ve pişmiş karides beyaz karabiber Hazırlanışı: Kuşkonmazları soyun uçların en iyilerinden 12 tanesini 5 cm ![]() ![]() ![]() ![]() 3 yemek kaşığı kuşkonmaz suyunu bir kaba ayırın ![]() ![]() ![]() 12 adet oval veya yuvarlak ısıya dayanıklı porselen kalıbı (1/8'er lt ![]() ![]() Yumurtaların sarı ve beyazlarını ayırın ![]() ![]() ![]() ![]() İlk önce yumurta sarısını sonra yumurta karını kuşkonmaz püresine katın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Daha sonra kalıpları dikkatlice tepsiden alın ve soğumaya bırakın ![]() ![]() Salata için tereyi yıkayın ve kurutun ![]() ![]() ![]() Kalıpları kısa bir süre sıcak suya oturtun, bıçakla kenarlarını ayırıp tabaklara boşaltın ![]() ![]() Tereleri hazırladığınız sosa batırıp suflenin etrafına yerleştirin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|