ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Salata & Meze (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=689)
-   -   Tere Salatalı Kuşkonmaz Sufle Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=781771)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:19 PM

Tere Salatalı Kuşkonmaz Sufle Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
 
Tere salatalı kuşkonmaz sufle
Tere salatalı kuşkonmaz sufle Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 2 saat
12 kişilik
Malzemeler:

2 kilogram orta kalınlıkta beyaz kuşkonmaz
200 gram tereyağı
8 adet yumurta
2 tatlı kaşığı tozşeker
tuz
3-4 demet tere
8 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı tozşeker
8 yemek kaşığı sıvıyağ
8 yemek kaşığı zeytinyağı
60 adet ayıklanmış ve pişmiş karides
beyaz karabiber

Hazırlanışı:
Kuşkonmazları soyun uçların en iyilerinden 12 tanesini 5 cm. uzunluğunda kesin ve nemli bir beze sarın. Kalan kuşkonmazları iri parçalara bölün ve 175 gr. tereyağı, tuz ve şeker ile ağzı kapalı olarak orta ateşe 8-10 dakika pişirin.
3 yemek kaşığı kuşkonmaz suyunu bir kaba ayırın. Kuşkonmazları kalan suyla püre haline getirin ve ezerek süzgeçten geçirin. Fırını 180ø ısıtın.
12 adet oval veya yuvarlak ısıya dayanıklı porselen kalıbı (1/8'er lt.'lik) kalan tereyağı ile yağlayın.
Yumurtaların sarı ve beyazlarını ayırın. Ayırdığınız 3 yemek kaşığı kuşkonmaz suyunu biraz ısıtın. Yumurta sarıları ile kuşkonmaz suyunu koyuca bir kıvam alana ve köpük köpük olana kadar çırpın. Yumurta aklarını kar haline getirin.
İlk önce yumurta sarısını sonra yumurta karını kuşkonmaz püresine katın. Karışımı kalıplara doldurun. Aralıklı olarak derince fırın tepsisine dizin. Tepsiye kalıpların kenar hizalarının 1 cm. altına gelecek kadar kaynar su koyun. Fırının alttan ikinci rafında 20-25 dakika pişirin. 5 dakikada söndürdüğünüz fırında bekletin.
Daha sonra kalıpları dikkatlice tepsiden alın ve soğumaya bırakın. 12 adet kuşkonmaz ucunu az miktarda tuzlu suda dirice pişirin.
Salata için tereyi yıkayın ve kurutun. Sirke, hardal, tuz, şeker, beyaz karabiber, sıvı yağ ve zeytinyağını çırpın. Kuşkonmaz uçlarını uzunlamasına ikiye kesin ve mutfak kağıdı üzerine koyun.
Kalıpları kısa bir süre sıcak suya oturtun, bıçakla kenarlarını ayırıp tabaklara boşaltın. Her birinin üzerine 2'şer kuşkonmaz ucu koyun.
Tereleri hazırladığınız sosa batırıp suflenin etrafına yerleştirin. Her birine 5 adet ayıklanmış karides koyun. Kalan sosu salatanın üzerine gezdirip servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.