|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| hazırlanışı, karpaçyolu, malzemesi, mantar, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
Karpaçyolu Mantar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karpaçyolu Mantar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiKarpaçyolu mantar Karpaçyolu mantar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 2 saat 6 kişilik Malzemeler: 250 gram sığır karpaçyosu 300 gram kuzu mantarı 100 gram kültür mantarı 100 gram semizotu 1 adet yeşil limon 1 adet sarı limon 4 yemek kaşığı zeytinyağı tuz karabiber Hazırlanışı: Limonların kabuklarını ince ince soyup ortadan ikiye bölün Limon kabuklarını bir kenarda bekletin Sularını sıkıp, zeytinyağı, tuz ve biberle karıştırarak marine sosu elde edin![]() Mantarları temizleyin ve ince dilimler halinde doğrayın Hazırladığınız sostan daha sonra kullanmak için biraz ayırın Doğranmış mantarları sosa koyup 1 saat marine edin![]() Karpaçyoyu bir tabağa alın Marine sosundan kalanı üzerine dökün Tane karabiber ve kekik yapraklarını ekleyin![]() Semizotunun yapraklarını ayıklayıp yıkayın ve süzün Mantarları marine sosundan çıkarın![]() Servis tabağına aldığınız mantarlara karpaçyoları ve semizotlarını ekleyin Limon kabuklarıyla süsleyerek servis yapın
|
|
|
|