![]() |
Karpaçyolu Mantar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Karpaçyolu mantar
Karpaçyolu mantar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 2 saat 6 kişilik Malzemeler: 250 gram sığır karpaçyosu 300 gram kuzu mantarı 100 gram kültür mantarı 100 gram semizotu 1 adet yeşil limon 1 adet sarı limon 4 yemek kaşığı zeytinyağı tuz karabiber Hazırlanışı: Limonların kabuklarını ince ince soyup ortadan ikiye bölün. Limon kabuklarını bir kenarda bekletin. Sularını sıkıp, zeytinyağı, tuz ve biberle karıştırarak marine sosu elde edin. Mantarları temizleyin ve ince dilimler halinde doğrayın. Hazırladığınız sostan daha sonra kullanmak için biraz ayırın. Doğranmış mantarları sosa koyup 1 saat marine edin. Karpaçyoyu bir tabağa alın. Marine sosundan kalanı üzerine dökün. Tane karabiber ve kekik yapraklarını ekleyin. Semizotunun yapraklarını ayıklayıp yıkayın ve süzün. Mantarları marine sosundan çıkarın. Servis tabağına aldığınız mantarlara karpaçyoları ve semizotlarını ekleyin. Limon kabuklarıyla süsleyerek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.