ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Karpaçyolu Mantar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=781724)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:27 PM

Karpaçyolu Mantar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
 
Karpaçyolu mantar
Karpaçyolu mantar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 2 saat
6 kişilik
Malzemeler:

250 gram sığır karpaçyosu
300 gram kuzu mantarı
100 gram kültür mantarı
100 gram semizotu
1 adet yeşil limon
1 adet sarı limon
4 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Limonların kabuklarını ince ince soyup ortadan ikiye bölün. Limon kabuklarını bir kenarda bekletin. Sularını sıkıp, zeytinyağı, tuz ve biberle karıştırarak marine sosu elde edin.
Mantarları temizleyin ve ince dilimler halinde doğrayın. Hazırladığınız sostan daha sonra kullanmak için biraz ayırın. Doğranmış mantarları sosa koyup 1 saat marine edin.
Karpaçyoyu bir tabağa alın. Marine sosundan kalanı üzerine dökün. Tane karabiber ve kekik yapraklarını ekleyin.
Semizotunun yapraklarını ayıklayıp yıkayın ve süzün. Mantarları marine sosundan çıkarın.
Servis tabağına aldığınız mantarlara karpaçyoları ve semizotlarını ekleyin. Limon kabuklarıyla süsleyerek servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.