![]() |
Havuç-Kereviz Salatalı Biberli Biftek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Havuç-Kereviz Salatalı Biberli BiftekHavuç-kereviz salatalı biberli biftek Havuç-kereviz salatalı biberli biftek Hazırlama süresi 60 dakika 4 kişilik Malzemeler: 400 gram eşit büyüklükte havuç 800 gram patates 8 dilim biftek 400 gram kereviz sapı 30 gram tane biber 60 ml ![]() 80 gram tereyağı tuz karabiber Hazırlanışı: Havuçları temizleyin, ikiye kesin ve 1/2 cm ![]() ![]() Kereviz saplarını temizleyin ve bunları da çapraz parçalar halinde kesin ![]() Patateslerin kabuklarını soyup parçalara kesin ve tuzlu suda 15-20 dakika haşlayın ![]() 2 lt ![]() ![]() ![]() Sonra sebzeleri alıp soğuk sudan geçirip iyice kuruması için dinlendirin ![]() Biber tanelerini dövün ![]() ![]() ![]() Biber ve sebzeyi ekleyin, tuzlayın ve dikkatli şekilde karıştırın ![]() ![]() Biftekleri tuzlayıp biberleyin ![]() ![]() ![]() 4 bilim bifteğin her tarafını üstünü biraz bastırarak birer dakika kızartın ![]() ![]() ![]() Patateslerin suyunu alıp kısa bir süre dinlendirin ![]() ![]() Bir yemek tabağına sebzeleri, patates püresi ve biftekleri koyup servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|