![]() |
Havuç-Kereviz Salatalı Biberli Biftek
Havuç-kereviz salatalı biberli biftek
Havuç-kereviz salatalı biberli biftek Hazırlama süresi 60 dakika 4 kişilik Malzemeler: 400 gram eşit büyüklükte havuç 800 gram patates 8 dilim biftek 400 gram kereviz sapı 30 gram tane biber 60 ml. sıvı yağ 80 gram tereyağı tuz karabiber Hazırlanışı: Havuçları temizleyin, ikiye kesin ve 1/2 cm. kalındığında çapraz parçalar halinde kesin. Kereviz saplarını temizleyin ve bunları da çapraz parçalar halinde kesin. Patateslerin kabuklarını soyup parçalara kesin ve tuzlu suda 15-20 dakika haşlayın. 2 lt. suyu kaynatın. Bir çay kaşığı tuz koyduğunuz tencereye havuç ve kereviz saplarını da ekleyip 2 dakika kaynatın. Sonra sebzeleri alıp soğuk sudan geçirip iyice kuruması için dinlendirin. Biber tanelerini dövün. 30 ml. sıvı yağ ve tereyağını bir tavada köpürtün. Biber ve sebzeyi ekleyin, tuzlayın ve dikkatli şekilde karıştırın. Üstü kapalı kalacak şekilde sıcak tutun. Biftekleri tuzlayıp biberleyin. Bir tavayı ısıtıp 30 ml. sıvı yağı dökün. 4 bilim bifteğin her tarafını üstünü biraz bastırarak birer dakika kızartın. Tavadan alıp sıcak yerde tutun. Diğer biftekleri de aynı şekilde kızartın. Patateslerin suyunu alıp kısa bir süre dinlendirin. Bir patates ezicisi yardımıyla ezip püre haline getirin. Bir yemek tabağına sebzeleri, patates püresi ve biftekleri koyup servis yapabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.