Havuçlu Biftek Sarma |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Havuçlu Biftek SarmaHavuçlu biftek sarma Havuçlu biftek sarma Hazırlama süresi 1 saat 4 kişilik Malzemeler: 350 gram havuç 2 yemek kaşığı kuru üzüm 30 gram margarin 2 yemek kaşığı Tamek domates salças& 75 gram fındık Tamek acı biber sosu 20 gram tereyağı 1 yemek kaşığı nişasta tuz karabiber Hazırlanışı: Havuçları ayıklayın, iri iri rendeleyin Fındıkları kıyın Yağsız tavada kavurun ve tavanın sıcaklığı ile fazla esmerleşmemeleri için, hemen bir tabağa boşaltın![]() Havuçların 2/3sini, üzümün yarısı, fındığın 2/3si ve acılı ketçap ile karıştırın ![]() Etleri tuz ve karabiber ile tatlandırıp üzerine havuç fındık karışımını yayın ![]() Yuvarlayarak rulo yapın Mutfak ipliği ile bağlayın veya kürdanla tutturun![]() Margarini kızdırıp etlerin her tarafını iyice kızartın ![]() Domates salçasını 1 su bardağı sıcak suda eritip etlere katın Kısık ateşte ağzı kapalı olarak 1 saat pişirin![]() Suyu iyice azalınca 1/2 su bardağı sıcak su ilave edin ![]() Sarmaları tencereden çıkartın Suyuna kalan havuçları, üzümleri ve tereyağını katın![]() Nişastayı 1 çay bardağı su ile eritip tencereye ekleyin Tuz, karabiber koyun![]() Etleri hazırladığınız sos ve kalan fındıklarla servis yapın Yanında patates püresi de sunabilirsiniz
|
|
|
|